Üveg szóróanyagok

Az üveggyöngy a szemcseszórásban jelentős helyet foglal el. Alumínium öntvények, réz, rozsdamentes alkatrészek felületének dekoratív szórására használják, mint például:, generátorok, önindítók, kormányművek, váltó házak, motorblokkok, hengerfejek, motor szelepek, szívó csonkok tisztítására.

Az üveggyöngy keménységénél és golyóformájánál fogva alkalmas arra, hogy a felületről a szennyeződéseket, lerakódásokat és különböző oxidokat eltávolítsa anélkül, hogy magát a kezelt felületet megsértené. A megfelelő technológiával végzett üveggyöngytisztításkor a golyók a megmunkált felületeket, menetek valamint precíziós elemek tisztítását is lehetővé teszi.

Mivel az üveg más anyagokkal nem lép kémiai reakcióba, a kezelt felületen korróziót valamint idegenfém-lerakódást nem okoz, nemesacél, alumínium és titánötvözetek (színes és nemesfémek) tisztításához ideális szóróanyag.

 

Ajánlott felhasználási területek:                                                          

Előkezelés: korrodált vagy elhasználódott, fémes vagy nem fémes felületek kezelése

Tisztítás: már meglévő lakk- és festékréteg eltávolítása

Végső megmunkálás: könnyűfém, nemesacél, bronz, alumínium alkatrészek felületének fényesítése

SHOT-PEENING: felületi szilárdságnövelő eljárás

 

Az üveggyöngy felhasználási területei:

Nem karcolja a felületet

Az üveggyöngy egy gömb alakú szóróanyag melynek felülete sima, nem éles-sarkos így a szórás során nem karcolja össze a megmunkálandó felületet így munkafázisok között a munkadarab könnyen és gyorsan tisztítható. Ha éles-sarkos szemcsével szórunk, a mikro karcolásokban szennyeződhet a felület, amit csak egy újabb szórás segítségével lehet eltávolítani. Ha üveg gyönggyel szórunk, akkor ez a veszély nem áll fenn és az elvárásainknak megfelelő felületet kapunk.

Nem jár anyagvesztéssel

Használható olyan, vasalkatrészek tisztításánál is, ahol az anyag vesztés nem megengedhető, de a felület tisztasága fontos, ilyenek például: motor szelepek tisztítása, EGR szelep.

Gyári öntött felület

Ha üveg gyönggyel szórunk, akkor a kapott felület a gyári öntött felülethez fog hasonlítani. Üveggyöngy szórás használatával az öntött alumínium, réz, és egyéb lágyabb fémek felületét közel az eredeti állapotra hozhatjuk, illetve a fényes felületüket selyemfényűvé változtathatjuk.

Finom megmunkálások

CNC megmunkálás után, ha a megmunkáló szerszám nyomai benne maradtak a felületben, akkor ezt szépen homogenizálni lehet az üveggyöngy szórás segítségével. Él letöréshez, finomításhoz is jól használható, szintén gépi megmunkálások után.

veggyngy01_910

Méretek:                                         Kémiai összetétel:

 1 –   50 μm                                       SiO2    72,00 – 73,00 %

 40 –   70 μm                                     Na2O   13,30 – 14,30 %

 70 – 110 μm                                      K2O       0,20 –   0,60 %

 90 – 150 μm                                      CaO      7,20 –   9,20 %

 100 – 200 μm                                    MgO      3,50 –   4,00 %

 150 – 250 μm                                    Fe2O3    0,08 –   0,11 %

 200 – 300 μm                                    Al2O3     0,80 –   2,00 %

 300 – 400 μm                                    SO3       0,20 –   0,30 %

 400 – 600 μm                                      

 

Hardness/Keménység: 5,5 Mohs

 

Minőség és innováció

MSZ EN ISO 9001:2015 minőségbiztosítással és saját gyártóbázissal rendelkező szakcégként arra törekszünk, hogy partnereink számára az igényeiknek legjobban megfelelő műszaki megoldásokat, berendezéseket, rendszereket kínáljunk.

 kematechnik-tanstvny-hun_400       innomontage-tanstvny-hun_400_01

Bővebben