pantatec olaj és zsír eltávolító adalékanyag

Olaj, zsír és szennyeződésmentes felületek!

A PantaTec ULTIMATE egy forradalmi adalékanyag, amelyet hatékonyan alkalmaznak a szemcseszórásos technológiáknál. Nagyobb termelékenységgel, kevesebb költséggel az optimális eredmény elérésére. A PantaTec adalékanyag használatával olyan felületet képes előállítani, ami kiemelkedő minőséget biztosít a termékeknek és számos előnnyel jár.

A PantaTec ULTIMATE egy tisztító-adalékanyag, amely fizikai tulajdonságainak köszönhetően köti meg a zsíros, olajos, stb. szennyeződést. A PantaTec ULTIMATE felületi jelenléte a munkadarabon közömbös a további megmunkálás szempontjából. A PantaTec ULTIMATE élettanilag biztonságos, nem tartalmaz oldószereket, és egyszerű a felhasználása.

Miért érdemes PantaTec-et használni?

A PantaTec ULTIMATE egy szóróanyag-adalékanyag, melyet szórókerekes gépekbe az acélszemcséhez, az acélsöréthez, vagy a rozsdamentes acélszemcséhez adagolva, megtisztítja az olaj-, és zsírszennyeződéstől a felületet, így javítja a szórás hatékonyságát. Hatékonyan távolítja el a szennyeződést a szóróanyagról, a gépből, és a munkadarabról. Ezután a keletkező szilárd vegyületekkel együtt a PantaTec ULTIMATE adalékanyagot a szemcsetisztító vagy a porleválasztó eltávolítja a rendszerből. A gépben maradt tiszta szóróanyag jobban képes a felületet kezelni. A PantaTec ULTIMATE hozzáadásával elhagyható a szórást megelőző, vagy azutáni mosás, tisztítás, olaj-, és zsírmentesítés, így a munkadarab a további megmunkálásra kész. A festék, lakk közvetlenül felvihető a felületre. Az eredmény, egy stabil, reprodukálható folyamat a megszokott felületi előkészítés, mosás-szárítás nélkül. Ez fontos előfeltétele a tartós korrózióvédelmi bevonat teljesülésének.

verpackung_pantatec_szemcseszr_1123

Milyen előnyei származnak ha PantaTec -et használ?

Költségcsökkentés:

Jelentős hasznot termel a mosási, zsírtalanítási munkafolyamatok megszünéséből eredő költségmegtakarítások formájában.

A költségmegtakarítás fő okai a következőek:

-    a tisztításhoz szükséges munkaerő csökkenése
-    nincs szükség egyéb anyagok felhasználására a szemcseszórási folyamat előtt vagy után
-    a tisztítási lépések kiküszöbölése vagy csökkentése miatt rövidebb technológiai idők
-    kevesebb a munkafolyamat az adalékanyag megbízhatósága miatt
-    a panaszok kockázatának csökkentése a jobb minőségbiztosítás miatt
-    nincs szükség beruházásra vagy új gép beszerzésére

vzteszt_pantatec_12_1150

A PantaTec ULTIMATE a szemcseszórás technológiában régóta ismeretes és sok bosszúságot okozó olaj és zsírréteggel hatékonyan veszi fel a harcot, amelyet eddig csak nagy erőfeszítések és magas költségek árán lehetett megfelelően eltávolítani. Ez az új technológia kevés erőfeszítéssel és jelentős költségcsökkentéssel egyedülálló módon képes kezelni a szennyezett felületeket.

Az elérhető költségmegtakarítás és a minőségjavítás lehetőségei miatt megtérülő alternatíva és / vagy kiegészítés a hagyományos nedves-kémiai tisztítási folyamatokhoz képest. Sok esetben nincs lehetőség tisztítási lépés beillesztésére a felületkezelés folyamatába, ezért a PanteTec a legmegfelelőbb választás.

Elismert eredmények:

A PantaTec által már elért, gyakorlatból ismert pozitív eredményeket tudományosan igazolták a híres Fraunhofer Institute for Manufacturing Technology and Advanced Materials (IFAM) Fraunhofer Gyártási Technológia és Speciális Anyagok Intézetében. A részletes vizsgálatok során nagy hangsúlyt fektettek a különböző körülmények közötti alkalmazhatóságára és a korrózióvédő bevonatok tartósságára vonatkozóan.

A vizsgálati minták olyan acéllemezek voltak, amelyeket először tisztítottak és teljesen zsírtalanítottak. Ezután a mintákat meghatározott módon szennyezették olyan olajokkal és zsírokkal, amelyeket rendes körülmények között az EAB gyártási folyamatban használnak. Ezek után a vizsgálati mintákat megtisztították acélsörét és PantaTec adalékanyag használatával.

A későbbi vizsgálatok igazolták az adalékanyag hatékonyságát és a felületi minőségre gyakorolt kiemelkedő hatását.

A folyamat megbízhatósága:

Zsír és olajmentes szóróanyagot biztosít, így javítja az anyag egyenletes és szabad áramlását, a folyamat megbízhatóságát és a kiemelkedő minőséget. A szűrőkig már nem jutnak el a zsírok és olajok, így nem szennyezik be azokat, ez által növekszik az élettartamuk. Hatékonyabbá válik a szóróanyag tisztítása, így a szemcseeloszlás ideálisabb felületi érdességet és tisztább munkakörülményeket tesz lehetővé.

Tűzvédelem:

A PantaTec közömbös, nem gyúlékony és nem éghető. Tulajdonságainál fogva csökken a tűzveszély és porrobbanás kockázata a teljes szemcseszórási ciklusban. Ez a jótékony hatása különböző égési tesztek segítségével egyértelműen kimutatható volt. Továbbá minőség-orientált tulajdonságainál fogva csökkenti a porrobbanás kockázatát a robbanásveszélyes rendszerekben.

Filterek védelme:

A PantaTec megköti a szennyezőanyagokat a filterekben is, így szűrőpatronok élettartama jelentős mértékben növekszik azáltal, hogy a zsírok, olajok és egyéb szennyezőanyagok sokkal később tömítik el. Hatékonyan fejti ki hatását és hosszú távon képes pénzt megtakarítani a szűrők védelmével, ezért növeli a termelési üzemek gazdasági hatékonyságát és versenyelőnyt biztosít. A szigorú tesztek alapján a szűrőpatronok élettartama akár a kétszeresére is növelhető.

További információ a PantaTec hatékonyságáról: PantaTec

Minőség és innováció

MSZ EN ISO 9001:2015 minőségbiztosítással és saját gyártóbázissal rendelkező szakcégként arra törekszünk, hogy partnereink számára az igényeiknek legjobban megfelelő műszaki megoldásokat, berendezéseket, rendszereket kínáljunk.

 kematechnik-tanstvny-hun_400       innomontage-tanstvny-hun_400_01

Bővebben